Avrupa Otomotiv Raporu Ezber Bozdu

türkiye otomotiv üretimiCetelem Araştırma Merkezi tarafından hazırlanıp sunulan ‘Avrupa’da Otomotiv Sektörünün Yükselişi için 5 Kaldıraç’ isimli rapor alışılmışın dışında ilginç sonuçlar verdi.


Aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 Avrupa otomotiv pazarının mercek altına alındığı rapor için, 4 bin 830 kişinin görüşüne başvuruldu. Rapor, eskiden otomobil satın alma kararında önemli etkisi bulunan gösterişe yönelik yeniliklere olan ilginin yerini maliyet düşürücü yeniliklerin aldığını ortaya koyuyor.


Raporda, ‘gereksiz’ olarak nitelenen kimi yeniliklerin yerini, büyük bir hızla araç ekonomisinin aldığı ‘kaçınılmaz’ yeniliklere bıraktığı vurgulanıyor. Yani tüketiciler otomobilin satın alma fiyatını ve toplam maliyeti aşağıya çekecek faydalı yeniliklere artık daha fazla önem veriyor.


En çok ikinci el satın alan ülkeyiz


Satın alma alışkanlıkları incelendiğinde, tüketicilerin yüzde 67’sinin otomobilini bayiden aldığı görülüyor. Özel şahıslardan otomobil alımı ülkeler arasında farklılık gösterirken, Türkiye yüzde 34’lük oranıyla bu yolu en fazla tercih eden ülke oluyor.


Avrupalı müşterilerin artık pazarlık yapmaktan çekinmediği görülüyor. Avrupalılar pazarlık ettiğinde ortalama yüzde 11 indirim alırken, Türkler ancak yüzde 8 indirim alabiliyor.



Avrupa Otomotiv Raporu Ezber Bozdu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More