Ehliyetlerden Sonra Araç Plakalarında da Yeni Dönem

çipli plaka aksis sistemiKarayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda getirilicek bir dizi yenilikten biri de tıpkı HGS gibi çalışan ön ve arka araç plakaları olacak. Bu doğrultuda Araç Kimliklendirme Sistemi (AKSİS) ile tüm araçların ön ve arka plakaları çipli modellerle değişecek.


Halihazırda karayolu ücretlendirilmesinde kullanılan HGS ile aynı sisteme ve teknolojiye sahip AKSİS’te sahte/çalıntı araç, plaka ve benzeri güvenlik uygulamalarının desteklenmesi için sistemin fonksiyonları çeşitlendirilecek ve konum bilgisi ile GPS uydu bağlantısı olmayan sistemde kullanılacak çipler kişisel bilgi içermeyecek.


Sistemin gelişmiş ülke örneklerinde olduğu gibi trafik kural ihlallerinin en çok yapıldığı güzergah ve noktalara kurulması ile trafik denetimi yapan ekiplerin sistemin bulunmadığı bölgelerde görevlendirilmesi sağlanmış olacak.


2020 yılına kadar trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 oranında azaltılması hedefi ile hazırlanan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda trafik denetimlerinde elektronik denetleme sistemlerinin (TEDES) etkin ve yaygın olarak kullanılması ve yol kullanıcılarına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesi hedefleniyor.



Ehliyetlerden Sonra Araç Plakalarında da Yeni Dönem

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More